Semafor verde intermitent la dreapta: cine are voie sa stea pe prima banda?

De obicei atunci cand opresti pe prima banda destinata pentru mersul innainte si la dreapta cu semafor intermitent la dreapta, dar tu astepti sa se faca verde pentru directia inainte, soferii din spate care vor sa faca dreapta te vor claxona sa le faci cale libera. Din pacate pentru ei, nu au dreptate , te claxoneaza degeaba . Conform OUG 195/2002, art. 59, punctul 4, se spune clar:

(4) Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de sageată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării prioritații de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație.
Exista insa si o situatie in care cei care vor sa faca la dreapta ii claxoneaza pe buna dreptate de zor pe cei care blocheaza prima banda, . Este cazul acelor situatii in care intersectia are prima banda dedicata de facut doar la dreapta si este semnalizata cu semafor intermitent la dreapta.

Facebook Comments
Distribuie pe facebook
Share on Facebook

Lasă un răspuns